Όταν το κρασί συναντάει την τέχνη

Το κρασί και η τέχνη έχουν ένα κοινό πεδίο. Δίνουν τη δυνατότητα της αληθινής έκφρασης στον άνθρωπο και βοηθάνε στη διαχείριση του συναισθήματος.

Με τη σκέψη αυτή η «ΟΙΝΟΠΟΙIΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» απευθύνθηκε σε Ελασσονίτες δημιουργούς για να φιλοτεχνήσουν 125 μπουκάλια, μια σειρά για τους λάτρεις του κρασιού και της τέχνης.

Στη βραδιά «Οίνος και Τέχνη», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 24ης  Μαρτίου 2009 στο κελάρι του Οινοποιείου, στο 2ο χιλ. Ελασσόνας – Δεσκάτης, παρουσιάστηκαν τα 125 μοναδικά μπουκάλια ζωγραφισμένα στο χέρι από τους τέσσερις Ελασσονίτες δημιουργούς.

  • Η παιδίατρος  Χάιδω Γάθη  ζωγράφισε με ρομαντισμό και ευαισθησία 25 μπουκάλια Merlot  – εσοδείας  2007.
  • Ο ζωγράφος Σταύρος Γαλάτος έδωσε τη δική του πνοή σε 50 μπουκάλια Ολύμπιος Ερυθρός  – εσοδείας  2007.
  • Ο Σταύρος Πίπιλας ένωσε τη λαϊκή τέχνη με το κρασί σε 25 μπουκάλια  Καλούδα – εσοδείας  2007.
  • Ο φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Θωμάς Γαλάτος με μοντέρνα ματιά φιλοτέχνησε 25 μπουκάλια Syrah – εσοδείας  2007

Την εξαιρετική αυτή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες επισκέπτες, που γεύτηκαν τη φιλοξενία του Γιώργου Λόλα και του Γιώργου Φτίκα.

Η ζωγραφική τέχνη συνδυασμένη με την τέχνη του  κρασιού, οι εκλεκτοί μεζέδες, η ζωντανή μουσική, ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Τα θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους αλλά και για την εξαιρετική ποιότητα των κρασιών εισέπραξαν οι οικοδεσπότες από τον αντινομάρχη Λάρισας κ. Δήμήτριο Τσουρή, τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Ζιώγα, τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας  κ. Τηλέμαχο Γκαμπέτα, την αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Βασιλική Γκατζιούρα, δημοτικούς συμβούλους και πλήθος φίλων και  κόσμου που επισκεπτόταν την Οινοποιία Ελασσόνας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.